Teamscan

Je kunt alleen klantgericht verbeteren als je een sterk en betrokken team hebt. Begin daarom bij de basis, het fundament van het team, en stel jezelf eens heel eerlijk de volgende vragen:

Is het gezamenlijke doel duidelijk? Staan alle teamleden hier ook achter en matcht dit met hun persoonlijke doelen? Weten we hoe de doelen behaald gaan worden en is dit de beste manier? En komt ieder teamlid voldoende tot zijn recht met zijn wensen, behoeften en talenten? Hoe werken we met elkaar samen? Is dat ontspannen? Voelt iedereen zich thuis, helpt men elkaar en vult men elkaar aan?

Als je de basis in beeld hebt, kun je zien waar jouw aandacht naartoe moet. We brengen, samen met het team, de kwaliteit van samenwerken in kaart en faciliteren dialoog tussen teamleden over Focus, Route, Drive en Verbinding. 

FOCUS: Bij ieder team kun je afvragen of deze groep heldere doelen voor ogen heeft waar ze samen achter staan.

ROUTE: Is dit team in staat om de beste route te kiezen om de doelen te bereiken?

DRIVE: Hierbij ligt de focus binnen het team op de vraag of dit team ieder teamlid voldoende tot zijn recht laat komen, met zijn wensen, behoeften en talenten. In het woord drive zit de persoonlijke motivatie van teamleden besloten.

VERBINDING: Met de verbinding richt je je op de vraag of teamleden onderling ontspannen samenwerken. Ontwikkelt men een goed teamklimaat? Voelt iedereen zich thuis, helpt men elkaar en vult men elkaar aan?

Hoe werkt de teamscan?

Je nodigt alle teamleden uit om de vragenlijst online in te vullen en ziet direct het resultaat, op niveau van team en teamlid. Je ontvangt een rapport met aanbevelingen zodat je direct aan de slag kunt met het team. Op de verschillende niveaus ga je bewustwording en verantwoordelijkheid creëren. En het team echt faciliteren in het samenwerken!

WAT LEVERT DE TEAMSCAN JOUW TEAM OP?

  • Uniek inzicht in de rol van ieder teamlid afzonderlijk

  • Analyse van je team als geheel

  • Praktische aanbevelingspunten waar je direct mee aan de slag kunt

UITGANGSPOSITIE VAN DE TEAMSCAN

De Teamscan onderscheidt zich van andere testen, omdat zij uitgaat van het hele team en niet van de rol van ieder teamlid. De test neemt het team als organisme als uitgangspunt.

WETENSCHAPPELIJK GEVALIDEERD

De scan is ontwikkeld door Spijkerman & Spijkerman en is uitgebreid onderzocht door Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hiermee is het een uniek en wetenschappelijk onderbouwd instrument.